چالشی که بسیاری از مشتریان ما با آن مواجه هستند این است که نمی‌توانند سبک دکوراسیونی که مد نظرشان هست را توصیف کنند. با وجود فراوانی سبکهای دکوراسیون داخلی، مشکل می‌توان مناسبترین سبک دکوراسیون برای هر شخص را انتخاب کرد. برخی افراد نیز علاقه دارند عناصر چند سبک مختلف را با یکدیگر ترکیب کنند تا دکوراسیون ایده آل خود را داشته باشند.

1. سبک مدرن

مهمترین نقطه شروع برای یک پروژه طراحی داخلی، آگاهی در مورد سبکهای دکوراسیون و تفاوت آنها با یکدیگر است.‌‌‌‌ در ادامه 14 سبک از مهمترین سبکهای دکوراسیون داخلی به اختصار توضیح داده شده است.

واژه مدرن اصطلاح گسترده ای در طراحی داخلی است که معمولاً به خانه ای ساده با خطوط بی پیرایه و مجموعه رنگهای سرد و استفاده از متریالی چون فلز، شیشه و فولاد اشاره دارد.

2. سبک معاصر

در طراحی به سبک مدرن، حس سادگی در تمام عناصر دکوراسیون دیده می‌شود. اصطلاحی که معمولاً برای توصیف سبک مدرن استفاده می‌شود عبارت “ساده ولی شیک” است و در این سبک از وسایل و لوازم به میزان زیاد استفاده نمی‌شود.

سبک مدرن و معاصر سبکهایی هستند که خیلی اوقات به جای یکدیگر استفاده می‌شوند. ولی باید برای این دو سبک تفاوت قائل شویم، زیرا در سبک معاصر طراحی بر اساس مد روز و دوران حاضر صورت می‌گیرد.

3. سبک مینیمالیسم

تفاوت اصلی که این دو سبک را از هم متمایز می‌کند این است که سبک مدرن تفسیر صریح و روشنی از طراحی است که در قرن بیستم پدید آمد. از سوی دیگر، سبک معاصر انعطاف پذیرتر است و می‌تواند حس معاصر بودن بدون وابستگی به یک سبک خاص را نشان دهد. برای مثال در سبک معاصر، خطوط منحنی در دکوراسیون خانه دیده می‌شود در حالی که در سبک مدرن از خطوط ساده و زاویه دار استفاده می‌شود.

4. سبک صنعتی

سبک مینیمالیسم در استرالیا بسیار رایج است. مینیمالیسم به معنی طراحی مدرن ولی ساده تر است. رنگهایی که در این سبک به کار گرفته می‌شوند، رنگهای خنثی و با روح است. در این سبک از مبلمان ساده استفاده می‌شود و هیچ نشانی از تجمل و زرق و برق در دکوراسیون دیده نمی‌شود. در نهایت مینیمالیسم با مفهوم کاربردی بودن و سادگی محض در دکوراسیون تعریف می‌شود.

سبک صنعتی همانگونه که ازنامش بر می‌آید، از فضای انباری و اتاق زیر شیروانی الهام گرفته شده. در این سبک حس خام بودن و ناتمام ماندن متریال و عناصر دیده می‌شود و مشاهده آجر، لوله ها و چوبهای رنگ نشده در دکوراسیونی به این سبک عجیب نیست.

5. سبک قرون وسطی

سقف بلند با الوار قدیمی، چراغهای ساده و مبلمانی ساده و کاربردی از ویژگیهای این سبک است. ممکن است یک یا دو تابلو از هنر انتزاعی برای اضافه کردن کمی رنگ به فضای دکوراسیون در این سبک دیده شود.

6. سبک اسکاندیناوی

سبک قرون وسطی در واقع بازگشت به سبک طراحی در دهه 1900- اصولاً دهه 1950 و 1960، است. در این سبک از طراحی، حس نوستالژی و همچنین برخی عناصر مینیمالیسم وجود دارد. کاربردی بودن و بی تکلف بودن از ویژگیهای اصلی این سبک است. در این سبک بر فرمهای ساده و بی پیرایه، شکلهای طبیعی مثل صندلی تخم مرغی شکل و طرحهایی با ساختار ساده تأکید دارد.

سبک اسکاندیناوی به سادگی زندگی که در کشورهای اروپای شمالی وجود دارد، تأکید دارد. طراحی مبلمان در سبک اسکاندیناوی در عین سادگی مثل یک اثر هنری است. در این سبک علاوه بر جنبه زیبایی به راحتی و کاربردی بودن مبلمان خیلی توجه می‌شود.

7. سبک سنتی

از ویژگیهای دیگر این سبک استفاده از رنگ سفید در دکوراسیون و عناصری مثل چوب، پلاستیک، فولاد رنگ شده و کفپوشهای چوبی می‌باشد. همچنین وجود نور طبیعی کافی برای روشنایی فضای خانه، استفاده محدود از لوازم دکوری و تزئینی از دیگر خصوصیات این سبک است.

8. سبک ترنزیشنال یا انتقالی

در طراحی به سبک سنتی استفاده از مبلمان مجلل و دکوراسیونی پر از لوازم تزئینی و دکوری به چشم می‌خورد. در این سبک از دکوراسیون، طیف زیادی از رنگها و بافتها و عناصر مختلف بخصوص عنصر چوب با رنگهای تیره به کار برده می‌شود. مبلمانی که در این سبک استفاده می‌شود، دارای پارچه هایی پر نقش و نگار از جنس مخمل، ابریشم و زربافت هستند. در این نوع دکوراسیون، عمق و لایه یندی به خوبی احساس می‌شود.

9. سبک فرنچ کانتری

سبک انتقالی سبکی بسیار مشهور است که ترکیبی از سبکهای سنتی و مدرن می‌باشد و در آن حسی از تعادل وجود دارد که جذاب و خوشایند است. در این سبک از دکوراسیون، از عناصر مدرن از جمله فلز و شیشه استفاده می‌شود و با به کار بردن مبلمان مجلل و کلاسیک ترکیبی زیبا را ایجاد می‌کند. در سبک انتقالی تقریباً می‌توان گفت از طیف رنگهای خنثی استقاده می‌شود و فضایی آرامش‌بخش ایجاد می‌کند که شیک، صمیمی و دوستانه است.

10. سبک بوهمین

استفاده از رنگهای گرم و لوازم چوبی با ظاهر قدیمی بیانگر سبک فرنچ کانتری است. دکوراسیون خانه ای با سبک فرنچ کانتری یادآور فضای خانه های ییلاقی و روستایی است. در این سبک از رنگهای گرم مثل طیفهایی از رنگ قرمز، زرد یا طلایی و عناصری مانند سنگ و آجر استفاده می‌شود و همچنین می‌توان مجموعه‌ای از ظروف چینی پر نقش و نگار و روتختی‌هایی با پارچه های سنگین را در این نوع دکوراسیون دید.

11. سبک روستیک

سبک بوهمین سبکی محبوب و عامه پسند است. این سبک بازتاب زندگی به سبک آزادانه و بی قید و شرط است که قوانین در آن زیاد جایی ندارند و فقط باید از خواسته های قلبیتان پیروی کنید. معمولاً در این سبک لوازم و مبلمان و چراغهای سبک وینتیج و همچنین فرشهای عتیقه دیده می‌شود.  

12. سبک شابی شیک

در سبک روستیک از عناصر طبیعی استفاده می‌شود، به طوریکه در دکوراسیون خانه چوب و سنگ به صورت خام به کار برده می‌شود. در این سبک می‌توان خانه‌ای با سقف گنبدی و تیرکهای چوبی را دید. امروزه سبک روستیک را با لوازم و مبلمان مدرن ترکیب می‌کنند.

13. سبک هالییود گلم

سبک شابی شیک از سبک وینتیج الهام گرفته شده، ولی در مقایسه با سبک بوهمین و دیگر سبکها بیشتر حسی زنانه و ظریف را القا می‌کند. رنگهای به کار رفته در این سبک، بیشتر رنگهای سفید، کرم و رنگهای روشن و ملایم می‌باشد. در این سبک از چراغهایی با طرحهای ظریف و پیچیده استفاده می‌شود.

14. سبک ساحلی یا همپتون

سبک هالییوود گلم که به آن هالییوود ریجنسی نیز می‌گویند، سبکی لاکچری است. در این سبک از دکوراسیون، برخی ویژگیهای سبک ویکتوریایی مانند مبلمانی مجلل و ازجنس مخمل دیده می‌شود. رنگهای غالب در این سبک، بنفش، قرمز و فیروزه ای می‌باشد.

سبک ساحلی یا سبک همپتون، از مناطق ساحلی امریکا الهام گرفته شده است. از ویژگیهای این سبک استفاده از رنگهای ملایم و خنثی در کنار رنگهای آبی و سبز می‌باشد. مبلمان و لوازم اغلب سفید یا بژ هستند. فضای خانه شامل عناصری مثل چوب و طراحی که اغلب از دریا الهام گرفته شده است، می‌باشد.

طرحهای راه راه آبی و سفید برای ملحفه ها و بالشها، وجود پنجره های بزرگ، مبلمان سفید از جنس مخمل و استفاده از لوازم چوبی با رنگ سفید از مشخصه های این سبک از دکوراسیون می‌باشد. در این سبک، هدف ایجاد دکوراسیونی با محیط آرامش‌بخش است که از ساحل دریا الهام گرفته شده.